Båtbrygga

En båtbrygga med fördelar

BBX-Bryggan är en stabil och lätthanterlig brygga som passar utmärkt för förtöjning av båtar.
Lägg ut den till sjöss inför båtsäsongen och ta enkelt upp den på land när båten lämnat vattnet.
Vår båtbrygga av aluminium kan användas i mindre hamnar likväl som på den egna tomten.


Att angöra en BBX-Brygga

BBX-Bryggan är ett bra alternativ för alla som inte vill offra halva semestern på att bygga en egen båtbrygga. Med BBX-Bryggan får man en lätthanterlig båtbrygga som man monterar och sätter upp på endast ett par timmar. Bryggan ger glädje hela båtsäsongen och tas sedan upp på land inför vintern. Bryggramarna av aluminium är lätta att bära och konstruktionen kräver inga speciella byggkunskaper för att sätta ihop. Se hur lätt det är att montera bryggan i instruktionsvideon.

Till skillnad från en flytbrygga har BBX-Bryggan både stolpar och förtöjningsringar som kan användas för att simpelt förankra båten. Där en flytande båtbrygga kan dras med av båtar står BBX-bryggan dessutom stadigt på botten.

Med våra egentillverkade Y-bommar kan man även skapa en strukturerad båtplats eller småbåtshamn med plats för många båtar. Läs mer om våra Y-bommar och förtöjningsringar eller kontakta oss om ni vill diskutera om BBX-Bryggan utgör ett bra alternativ för just er båtplats.

Båtbryggor och bygglov

Tänk på att en brygga kan vara bygglovspliktig om den ingår i en småbåtshamn. Handlar det om en enskild brygga till en fastighet behöver man dock vanligtvis inte söka bygglov men eventuellt krävs ett tillstånd. Se till att kolla upp vad som gäller där ni bor! I Sverige har vi strandskydd längst våra hav, sjöar och vattendrag. Detta innebär att det är förbjudet att försämra tillgängligheten enligt allemansrätten och även förbud att väsentligt försämra livsvillkoren för växter och djur kring stränder (läs mer på Naturvårdsverkets hemsida). Man bör alltid kolla upp vilka bestämmelser som gäller i sin egen kommun innan man sätter upp en brygga. BBX-Bryggan ger er dock alltid bästa möjliga förutsättningar att få ett eventuellt tillstånd beviljat då ni inte behöver gräva eller alternera omgivningen för att sätta upp bryggan samt att botten och djurliv inte störs.

Innan du beställer din brygga