Frågor om flytbryggor

När det är dags att välja ny brygga står man inför flera valmöjligheter. Vi får ofta frågor om skillnaden mellan våra bryggor och flytbryggor. Därför har vi sammanställt några av de vanligaste funderingarna kring detta.


Vad är största skillnaden mellan er brygga och en flytbrygga?

Vanliga flytbryggor är monterade så att de ligger och guppar på ytan så när man går på bryggan sjunker den i vattnet. För att motverka detta måste man välja en tung flytbrygga. Dessa i sin tur är dyrare i pris och väldigt tunga att ta upp. Det är inget man kan göra själv. Våra bryggor är konstruerade så att man själv kan bära upp bryggan inför vintern. Dessutom tiltar inte BBX-Bryggan när man går på den vilket gör den stabilare även på kanterna och du blir inte blöt eller halkar i plurret av en hal, blöt yta.

Eftersom flytbryggan ligger på vattnet finns det även alltid en risk att barn kan ta sig under bryggan och fastna. Våra bryggor är uppbyggda vilket eliminerar risken för detta.

Hur skiljer sig material och underhåll mellan era bryggor och flytbryggor?

Flytbryggor för vanliga konsumenter är ofta gjorda av plast och frigolit och när materialet blir äldre blir det skört och känsligt när du drar det på marken. Sedan är det mycket trä som ska oljas. Vår brygga är gjord av aluminium och impregnerad trätrall och eftersom man plockar upp BBX-Bryggan på vintern ökar livslängden på våra bryggor. Det enda underhållet som krävs är att olja in träet.

Finns det tillfällen när ni rekommenderar en flytbrygga istället för er brygga?

Om det är väldigt djupt i vattnet är en flytbrygga ett bättre alternativ. Våra bryggor är optimala när det är max 2,5 m djupt. På öar och lägen där det är strömt fungerar våra bryggor mycket bättre än flytbryggor.

Hur skiljer sig en flytbrygga när det kommer till montering?

Hela idén med våra bryggor är att det ska vara enkelt att bygga sin egen brygga. Du behöver ingen hjälp vid montering utan kan själv bära ner bryggan i vattnet. En flytbrygga är inte lika lättarbetad.

Om bryggan ska ligga på ett ställe med mycket vågor kan man enkelt ställa höjden på våra bryggor så att vågorna inte får tag i bryggan. Flytbryggor påverkas mer av vågor då de ligger direkt på vattnet.

För frågor som inte rör flytbryggor se Frågor & Svar. Annars kontakta oss via kontaktformulär, telefon eller besök oss på firman. Fyll gärna i offerformulär för prisförfrågan.