Bryggor

Båtbrygga

Behövs en ny båtbrygga till huset eller den mindre hamnen?

BBX-Bryggan har enkla och smidiga förtöjningsmöjligheter och är ett bra alternativ för båtägaren.

Läs mer om båtbryggan

BBX-Bryggan passar utmärkt för badplatsen oavsett om ni har långgrunt eller tvärdjupt. Den är ett stadigare alternativ än en flytbrygga och kan kompletteras med badstege eller trappa.

Badbrygga

Funderar ni på en badbrygga att njuta av på tomten eller den gemensamma badplatsen?

Med en BBX-Brygga kan ni anpassa er brygga utefter hur stranden ser ut. Bryggan kan kombineras med badstege etc.

Läs mer om badbryggan

Kvällssolen skiner på en specialbyggd BBX-Brygga. BBX-Bryggan är flexibel och kan vara både till nytta och nöje. Specialanpassa bryggan om du har särskilda behov t.ex handikappsanpassning.

Specialanpassad brygga

BBX-Bryggan är en allt-i-ett brygga som kan specialanpassas efter just dina behov. Komplettera bryggan med t.ex ett soldäck eller bygg den i vinkel!

Vi kan även göra speciallösningar utefter dina behov och förutsättningar t.ex handikappsanpassa.

Läs mer om specialbryggan

Bryggor från BBX-bryggan

BBX-Bryggan är en egenutvecklad bryggmodell som är ett enklare och billigare alternativ till många andra bryggor och brygglösningar. Bryggan består av moduler på 5 meter som kommer i två olika bredder. Dessa bygger man själv ihop vilket ger en viss frihet att kunna bestämma längd och utformning. En rak brygga är det mest klassiska men BBX-Bryggan kan även byggas på i vinkel. Bryggkonstruktionen är alltså flexibel och kan anpassas efter olika behov och förutsättning och är även möjlig att handikappsanpassa.

Tillverkaren IB-svets

BBX-Bryggan drivs och tillverkas av Umeå-firman IB-svets. På IB-svets har vi gjort svetslösningar sedan 1979 och år 1987 påbörjade vi utvecklingen av vår helt egna produkt BBX-Bryggan. Med passion för hav och båtliv har vi fortsatt anpassa bryggan efter de behov vi sett och det som efterfrågats, till den starka produkt vi kan erbjuda idag. En brygga för alla – privatpersoner som stugföreningar och offentliga aktörer. Smidig och enkel för dem med små behov och anpassningsbart och flexibelt för dem med större projekt. Vi är mycket stolta över BBX-Bryggan och glädjer oss över alla nöjda kunder vi har. Bryggan finns idag från Pajala i norr till Trelleborg i söder.

Fördelarna med våra bryggor

Våra bryggor är konstruerade i aluminium och består av en ram, trätrall och stolpar med gripklor vilket gör den till en fast brygga som är stabil att gå på. Bryggan är lätt att lägga ut och man kan placera den i princip vart som helst. Våra bryggor är dessutom enkla att ta upp för förvaring under vintern när isarna härjar vilket förlänger bryggans livslängd. Det enda underhållet som krävs är att eventuellt olja in trätrallarna.

Fasta bryggor från BBX-Bryggan har flera fördeler gentemot vanliga flytbryggor. Flytbryggor behöver vara tunga för att de inte ska sjunka när man går på dem och detta medför att det är ett fysiskt tungt arbete att flytta på eller ta in en flytbrygga inför vintern. Våra bryggor är stabila utan att för den skull vara tunga. De är konstruerade så att det är möjligt att ensam enkelt bära och hantera bryggan. Se hur enkelt det är att lägga ut bryggan i vår instruktionsvideo.

Bryggor i trä och aluminium

I våra bryggor möts aluminium och trä vilket gör vår smidiga och enkla brygga inte bara funktionell och praktiskt – utan snygg också! Bryggan kan användas som badbrygga eller båtbrygga eller en kombination av de båda. Komplettera smala sektioner med breda för att skapa läckra soldäck eller fikaplatser och gör bryggan till en samlingspunkt för umgänge precis vid vattnet! Vi tillverkar även Y-bommar för båtförtöjning men detta är inte ett måste för att kunna angöra vid bryggan.

Problemfritt bryggägande helt enkelt!

Förutsättningarna att få bygglov eller tillstånd för att sätta upp bryggan är bästa möjliga och vi ger dig rådgivning inför ert bryggköp oavsett om ni redan bestämt er eller just börjat fundera på att köpa brygga. Ni är alltid välkomna att höra av er till oss om ni har funderingar – både före och efter köp. Allt för att ert köp av brygga ska vara så tryggt som möjligt.

Bland våra bryggtillbehör hittar du olika tillbehör till din brygga. Räcken, stegar och trappor, förtöjningsringar m.m. Vi har besvarat några av de vanligaste frågorna vi får här på hemsidan som ni kan läsa här. Ni kan även läsa om hur BBX-Bryggan skiljer sig från en flytbrygga vilket är kanske den vanligaste funderingen vi får. Skulle ni inte hitta svar på era frågor här på hemsidan, vill diskutera specialanpassningar eller bara vill prata med oss personligen är ni varmt välkomna att höra av er! Under kontakta oss hittar ni vår kontaktinformation.

Monteringsvideo

Innan du beställer din brygga

  1. Fundera över vilka önskemål och behov du har av bryggan
  2. Ta reda på hur din bryggplats ser ut
  3. Hör sedan av dig via:

Monteringsvideo

Vi har instruktionsfilmer för montering av bryggan samt stabiliseringstaget. Se hur lätt det är!

Se instruktionsfilmer

Bryggvisning

Visning av bryggan sker hos tillverkare IB-Svets AB i Umeå på vardagar 07.00-16.00.

Offertformulär

Vi har tagit fram en checklista för att enklare kunna få fram en mer exakt offertförfrågan. Ej bindande.